Bebek ve Çocuklarda Güneşten Korunma

Güneşten SPF 30+ düzeyinde koruma sağlayan bu güneş koruyucular, geniş spektrumlu formülü ve içerdiği özel filtrelerle cildin güneşin zararlı ışınlarından (UVA/UVB) ileri derecede korunmasına yardımcı olur.

Güneşten etkilenmeye en yatkın olan cilt, çocuk cildidir. En büyük hasar, çocukluk çağında korunmasız olarak güneşe maruz kalanlarda görülür. Ayrıca dış ortamda çalışan ve güneşe uzun süre maruz kalan kişiler risk altındadır.

6 aylıktan küçük çocukların direkt güneşe çıkarılmaması ve mümkün mertebe gölgede tutulması, eğer güneşe çıkarılacaksa uzun elbiseler ve kenarlıklı şapkalar kullanılması önerilir. Mecbur kalınırsa hekim tavsiyesi ile güneş koruyucu kullanılabilir. 6 aydan sonra bebek güneşe çıkarılacaksa mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Özellikle açık tenli çocuklar, tüm hayatları boyunca güneşe karşı dikkatli olmak zorundadır. Eğer çocuğunuz açık tenli, sarışın ya da kızıl saçlı, çilli, mavi veya yeşil gözlü, çok benli ise güneş yanıklarına karşı daha hassastır, dolayısıyla deri kanseri açısından da riskli gruptadır. Bu çocuklar, yazın çok kısa süreli dahi olsa güneşe çıkacakları zaman, güneş koruyucu kullanmak zorundadır. Güneş koruyucular fiziksel, kimyasal ve kombine olarak 3 gruba ayrılır. Bebeklerde fiziksel etkili SPF 30 koruyucular önerilmektedir.

Yüksek faktörlü güneş koruyucular, D vitamininin deriden sentezlenmesine ve kemik gelişimine engel olmaz. Tesadüfi olarak maruz kalınan güneş ışınları, bebeklerin ve çocukların kemik gelişimi için yeterlidir.